Hoppa till sidans innehåll

Kaparslaget i Onsala

06 OKT 2013 19:27
Lördag 5:e Oktober spelades den första tävlingen för dom flesta i Råda. Vi hade hela 8 spelare anmälda till Kaparslaget i olika kategorier och åldersklasser. Tävlingen spelades tyvärr i två olika hallar, Rydethallen och Kaparehallen.
  • Uppdaterad: 08 JUL 2018 15:23

På ungdoms fronten hade vi Albin Johannesson och Alexander Young som tyvärr spelade i en annan hall än seniorerna då matchtiderna krockade så kunde vi tyvärr inte så våra ungdomar kämpa på banan.

 

I HSU13 hade vi Albin som var andra seedad i tävlingen som tog sig till kvartsfinal innan det tog stopp.

HSU15 var det krigaren Alexander som fick det riktigt tufft i poolspelet och tog sig tyvärr inte in till slutspelet. Som sagt så såg vi tyvärr våra unga rådaiter spela pga olika hallar. Men vi vet att dom kämpade på minst lika bra som på träningarna!

 

HSB hade vi Mikael T och Krister som spelade sin andra tävling för säsongen då dem hade varit nere i Malmö helgen innan och spelat. Krister som åkte ut i poolspelet hade det tufft hela tävlingen eftersom han fått en skada i hälen vilket gjorde det väldigt svårt att få till sitt normala spel. Mikael som kom tvåa ur poolen förlorade i en svettig tre-setare mot Mats-Lennart Hansson som är Vårvindens nuvarande tränare.

 

HDB Mikael och Krister spelade också dubbel men tog sig "endast" till semifinal där dom förlorade mot två unga Vårvindare i tredje set.

 

DSB hade vi såklart trogna Johanna som endast var anmäld i singel. Johanna som gjort stora framgångar senaste säsongen hade det tufft i en pool av 5 tjejer inkluderat Johanna. Johanna spelade och kämpade bra i alla sina matcher men det blev endast en vinst idag för Johanna.

 

HSC där våran egen Leif A var första seedad förlorade tyvärr i kvartsfinalen. Karl Bergsten som spelade förmodligen en av sina bästa matcher någonsin. Men trots bra spel och kämparglöd räckte det inte riktigt till för att ta sig ur poolspelet. Ola Hillensjö som hade sett fram emot säsongens första tävling var taggad till tusen. Men trots hårda smashar och tighta droppar så var det konditionen som inte räckte till i slutet trots att hans sista match i poolen var en vinst.

 

HDC Vi hade endast en anmäld spelare i HDC och det var Leif som anmälde sig öppet och blev ihop parad med en kinesisk ung kille som endast pratade engelska och ett par ord i svenska. Detta stoppade inte skrikglada Leif från att försöka kommunicera och spelet blev väldigt underhållande att kolla på! Dom tog sig också till semi-final trots brist på kommunikation. Grymt bra jobbat!

 

Här är länken till alla slutresultat från tävlinge.

http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=786FA7FE-61EB-43EE-B998-328847BD3CFC

 

Råda's första tävling gick väldigt bra och det var många bra matcher som spelades! Stort tack till alla som deltog och var där och hejade på oss!

Skribent: Mikael Tobiasson

                             

Vi stödjer Råda BMK

 

FZ_logo

 

etctra_logga

Tel: 033-44 24 80

 

 http://www.vasaboden.se

 

Postadress:
Råda BMK - Badminton
Box 10
43521 Mölnlycke

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info