Hoppa till sidans innehåll

Råda till EM

26 APR 2012 12:36
Tisdagen 15 april började EM i Badminton i Karlskrona. Råda hade ett härligt gäng som bestämde sig för att åka och titta på detta fantastiska event med några helt sjuka matcher och skräller.
  • Skapad: 26 APR 2012 12:36

Torsdagen 17:e åkte Mikael T, Leif och Sonja till Karlskrona för att kolla på världsklassig badminton då kvartsfinalerna skulle spelas. Bilresan var lång och eftersom vi hade husvagn bakom oss så fick vi ta det ganska lugnt. Vi bodde på en camping då vi hade hyrt 2 stugor där vi tänkte sova för natten. Men vi åkte direkt till Telenor Arena när vi anlände till Karlskrona, när vi gick in så mötes vi av en otrolig atmosfär med badminton fanatiker överallt och världsklassiga spelare gick runt bland folkmassan. Men vi hittade våra bestämda platser och satte oss för att titta på matcherna...

 

Herrsingel där Sverige hade 2 representanter som hade tagit sig till kvartsfinalen, Mattias Wigardt som skulle möta andra seedade Jan O Jorgensen från Danmark fick det inte lätt i första set, då Mattias verkade sträcka ryggen i början av andra set gjorde inte det hela lättare.

Henri Hurskainen som skulle möta favoriten att ta EM och legenden 36 årige Peter Hoeg Gade spelade en fantastisk match! I tredje set då Henri låg under 18-11 bet ihop och kämpade upp sig till 18-19 och vann därefter mot Gade med siffrorna 21-19, 12-21, 21-19 vilket blev tävlingen största skräll. Detta blev dagens absolut bästa match då publiken var helt fantastisk mot Henri Hurskainen.

Dagen därpå då Henrik G, Rasmus, Luba och Johanna anlände till oss blev ingen lugn dag heller då Henri skulle möta danska "underbarnet" Viktor Axelsen 17 år!

Henri som idag också visade att han håller världsklassig nivå avancerade in till finalen efter vinst med 18-21, 21-18, 21-17. Efter allt spektakel så bestämde vi oss för att gå ut på restaurang för att käka lite och stämningen var super trevlig!

Lördag som var dagen på finalen skulle spelas började med mixed då Polen tog hem EM medaljen. Därefter var det dags för det ALLA hade väntat på alltså Herrsingel då Sveriges Henri Hurskainen hade tagit sig igenom allt det danmark hade satt emot, istället var det Tysklands Marc Zwiebler som varit EM medaljlör ett antal gånger men aldrig guld tagare. Det var många långa bollar med mycket högt tempo, men dom som är badminton intresserade och vet en del om världsspelarna vet att Marc Zwiebler har ett fantastiskt försvar och en mycket taktisk spelare. Henri kämpade bra och prövade allt han gjort mot Gade och Axelsen men inte mycket verkade funka på tysken. När siffrorna var 21-15, 20-13 hade tysken matchpoäng och tog det på första försöket. Bortsett från Herrsingel var det många fantastiska matcher! Det var en mycket trevlig resa med mycket skratt och skoj!

Skribent: Mikael Tobiasson

                             

Vi stödjer Råda BMK

 

FZ_logo

 

etctra_logga

Tel: 033-44 24 80

 

 http://www.vasaboden.se

 

Postadress:
Råda BMK - Badminton
Box 10
43521 Mölnlycke

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info