Hoppa till sidans innehåll

Frölundaspelen

28 APR 2013 20:29
Lördag 27/4 var det upp tidigt ännu en gång och bege sig till Sportarenan i Åkered för Frölundaspelen.
  • Uppdaterad: 08 JUL 2018 15:23

På U13 fronten hade vi en Alexander Young och Martin Mullins anmälda, Martin som varit sjuk hela veckan var tvungen att lämna W.O vi hoppas han kryar på sig!

Alexander som fick en mycket tuff pool kämpade på till 110% som vanligt. Dom två första matcherna hängde Alexander med bra i början men förlorade därefter i två raka set i båda hans första matcher. Tredje matchen i poolen blev dock en riktig rysare med 20-22, 21-17, 20-22 till motståndaren då ett argument om en boll va ut eller in, poängen gick till motståndaren som egentligen skulle ha spelats om. Men det är bara att köra på nästa tävling, bra kämpat av Alexander på junior fronten som alltid! Kämpa på!

 

I B klassen spelade Krister Johannesson som hamnade med första seedade Jonas Dahllöf. Krister som kom tidigt på morgonen till en förvånadsvärt kall och kylig hall hade svårt att tända till i första matchen. I denna tävling var det endast segraren i poolen som går vidare till slutspelet vilket betyder att en förlustmatch i poolen resulterar med att inte kunna gå vidare in till slutspel vilket gjorde alla matcher väldigt värdefulla. Krister som hängde med i början men Jonas gjorde ett ryck i mitten av båda set, matchen slutade med att Krister förlorade och kunde därför inte gå vidare till slutspelet. Dom andra två matcherna gick inte så mycket bättre för Krister då han kämpat lite med tävlingsformen på sistone, men det har varit en väldigt lång säsong med extremt många tävlingar!

Mikael Tobiasson vann sina sina matcher i poolen och gick vidare till slutspelet. I slutspelet var det Dante Sandgren från Påvelund som gjorde ett ryck i mitten av varje set. Men trots det så är det ingen skam att förlora mot den som vinner hela tävlingen, eller?

Leif Andersson som hade debut i B klassen kom i en pool med tre hade en tuff "liten" motståndare i första matchen mot Felix Angtorp en av topp spelarna i U15 i Sverige. Andra matchen var Daniel Jansson från Kungälv där Leif var påväg att få det till tre set innan Daniel vann i två raka.

Sista deltagaren var Henrik Grönvall som också fick en relativt tuff pool. Första matchen gick inte riktigt Henrik's väg och var över ganska fort. Nästa match var inte enklare mot Mattias Wångblad.

Skribent: Mikael Tobiasson

                             

Vi stödjer Råda BMK

 

FZ_logo

 

etctra_logga

Tel: 033-44 24 80

 

 http://www.vasaboden.se

 

Postadress:
Råda BMK - Badminton
Box 10
43521 Mölnlycke

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info